JW Marriott Venice Spa & Resort – Dopolavoro Dining Room

Isola delle Rose, Venice, Italy – 2011-2015

Our intervention on the Dopolavoro building of the Marriott Resort consisted in preserving unaltered the original main part of the building through careful restoration of external finishes, and redesigning the demolished rear section, of which only the south wall was still standing. The south wall was retained and its silhouette inspired the shape of the steel portal frames, which act like an echo of the demolished section that used to link the rear wall to the main building. The first section is glazed and enclosed, while the naked steel frames, stripped of their glazed element define the outdoor dining area. A series of vegetable gardens provide fresh local ingredients for use in the restaurant.

Services: Masterplan, Architecture, Interior design, Landscape design
Building use: Hotel, spa, wellness
Room type: 266 rooms and suites
Total building area: 13,000 m2
Phase: Start 2011 – Completed 2015
Awards:
2017 IN-ARCH International Architecture & Design Award – Signature restaurants
2016 MIPIM Awards – Best Hotel and Tourist Resort
2016 European Hotel Design Awards – Winner
2016 World Travel Awards – Nominee
2016 Hospitality Design Award
2015 World Travel Awards – Europe’s Leading New Hotel